Starostlivosť o pokožku tela a rúk so Ziajou

O pokožku tela a rúk by sme sa mali dennodenne starať s precíznosťou. Častokrát si však kladieme otázky typu: Robíme to správne? Akým zložkám by sme mali venovať pozornosť? Ktorá starostlivosť bude pre moju pokožku najvhodnejšia? Pri výbere produktov starostlivosti o telo stojí za to poznať základné informácie o fungovaní pokožky.

Koža je najväčším orgánom ľudského tela. Jeho anatomická štruktúra pozostáva z troch hlavných vrstiev: epidermis, dermis a podkožného tkaniva. Najvrchnejšou vrstvou pokožky je epidermis, ktorá pôsobí ako ochranná bariéra proti škodlivým účinkom vonkajších faktorov. Zatiaľ čo epidermis predstavuje fyzickú bariéru, ktorá chráni pokožku a jej vnútorné vrstvy pred poškodením, hydrolipidový plášť umiestnený na jej povrchu je zodpovedný za správne fungovanie pokožky (správnu hydratáciu). Na pokožke vytvára bariéru pozostávajúcu z tenkej vrstvy potu a lipidov vylučovaných mazovými žľazami. Hydrolipidová vrstva chráni pokožku pred vysušením, zaisťuje pevnosť, hebkosť a pružnosť pokožky a zabraňuje prenikaniu škodlivých vonkajších faktorov do pokožky.

Hydrolipidová vrstva je takmer úplne odstránená počas každého umývania pokožky. Zdravá pokožka má schopnosť ju obnoviť do 1,5 hodiny. To však nie je vždy možné. V prípade narušenej hydrolipidovej bariéry je prestavba jej vrstvy dlhodobým procesom.

Ak pociťujete nasledujúce príznaky, Vaša hydrolipidová bariéra pokožky môže byť narušená:

- pocit silnej tesnosti, najmä po očistení tváre,
- suchosť, drsnosť,
- hyperreaktivita kože,
- zlá reakcia na predtým používanú a dobre tolerovanú kozmetiku,
- menšia tolerancia voči vplyvu vonkajších faktorov.

Ak chceme zabezpečiť správne fungovanie a udržať si zdravú, žiarivú pokožku, musíme pravidelne obnovovať jej ochrannú vrstvu.

Starostlivosť o pleť by preto mala zahŕňať na jednej strane posilnenie hydrolipidovej vrstvy epidermy a na druhej strane by mala poskytovať hydratačné a výživné zložky, ktoré majú pozitívny vplyv na stav a vzhľad pokožky.

Ak hľadáte najľahšiu, okamžite vstrebateľnú receptúru s hydratačným účinkom, oplatí vyberať si precízne. Telová pena z línie Acai berry antioxidant vo forme peny má vyššiu účinnosť v porovnaní s tradičnými zvlhčujúcimi emulziami. Pena obsahuje až 95% zložiek prírodného pôvodu. Zanecháva na pokožke príjemnú, jedinečnú vôňu založenú na kvetinovej kompozícii. Vďaka obsahu prírodných zložiek, ako je extrakt z bobúľ acai, beta glukán, bambucké maslo, vitamín E a kyselina hyalurónová, pena aktívne hydratuje, vyhladzuje a zjemňuje pokožku.

Pre potreby suchej a dehydratovanej pokožky, odporúčame Ziaja regeneračné arganové telové mlieko. Krémové mlieko s arganovým olejom je určené na každodennú starostlivosť. Má ľahký, výživný vzorec. Rýchlo sa vstrebáva, účinne regeneruje, hydratuje, vyhladzuje a elastizuje pokožku. Aktivitu produktu zabezpečuje arganový olej, bambucké maslo a D-panthenol. Ďalšou výhodou produktu je jeho krásna vôňa zložená z tónov vanilky, jazmínu, santalového dreva a bergamotového oleja. Na základe in vivo test účinnosti mlieka, zvýšenie hydratácie pokožky bolo potvrdené o 35% po prvej aplikácii.

Pre tých, ktorí uprednostňujú stredne bohatú konzistenciu telovej kozmetiky, ponúkame telové maslo z línie Ziaja Cocoa butter. Dokonale vyhovujú potrebám suchej a normálnej pokožky. Kakaové maslo je jedným z najstabilnejších tukov. Vďaka svojim výživovým a regeneračným vlastnostiam poskytuje základné zložky, ktoré obnovujú a regenerujú prirodzenú ochrannú bariéru pokožky. Jednoznačne zlepšuje pružnosť a hebkosť pokožky a zároveň poskytuje jemný zvlhčujúci účinok. Znižuje nadmernú stratu vody a dopĺňa nedostatok lipidov. Má vysokú koncentráciu esenciálnych nenasýtených mastných kyselín, vrátane omega 3 a 6 z kakaového masla, bambuckého masla a kokosových glyceridov.

 

Keď prejdeme k téme starostlivosti o ruky, stojí za zváženie, aká dôležitá je pravidelnosť starostlivosti o ruky. Epiderma rúk je oblasť pokožky, ktorá je najčastejšie vystavená kontaktu s dráždivými vonkajšími faktormi. Agresívne čistiace prostriedky, umelé tkaniny, mrazivý vietor a príliš horúca voda sú najčastejšími príčinami sucha a podráždenia pokožky. Ktorý krém na ruky stojí za výber?

So zameraním na bohatú receptúru s regeneračnou aktivitou a rozjasňujúcimi sfarbeniami sa oplatí zvoliť koncentrovaný výživný a rozjasňujúci krém na ruky z línie kozie mlieko. Jedná sa o výživný produkt určený na starostlivosť o veľmi suchú pokožku rúk, ktorá má tendenciu praskať. Výživná receptúra je bohatá na prírodné mastné kyseliny z bambuckého masla, kakaového masla, makadamiového oleja a bavlníkového oleja, ktoré intenzívne zjemňujú a vyhladzujú popraskanú, drsnú pokožku. Krém navyše obsahuje vitamín C a extrakt z japonskej mandarínky, ktoré mierne rozjasňujú zafarbenie. Okrem toho prítomnosť komplexu zložiek kozieho mlieka a kyseliny hyalurónovej poskytuje zvlhčujúci účinok.

Ak hľadáte krém na ruky, ktorý kombinuje atraktívne ošetrujúce vlastnosti s lahodnou vôňou, potom absolútnou nevyhnutnosťou je krém na ruky Lemon cake a krém na ruky Marshmallow. Krémy sú vegánske a obsahujú 96% zložiek prírodného pôvodu.

Máte ďalšie otázky? Neváhajte nás kontaktovať. Radi Vám pomôžeme.