Kakao - pochúťka alebo kozmetika?

Čokoláda, jedna z najpopulárnejších pochúťok, má svoje korene v prírodnom zdroji známom ako kakao. Kakaové maslo, rovnako dôležitá súčasť, pochádza z bôbov kakaovníka Theobroma. Tento výrobok je známy svojou širokou paletou upokojujúcich vlastností a fascinujúcou históriou. Kakaové semienka sú mimoriadne bohaté na horčík a majú až trojnásobný obsah antioxidantov ako zelený čaj.

Zaujímavé je, že už starovekí Mayovia využívali kakaové semienka na prípravu aromatického nápoja, ktorý pomáhal odstraňovať únava. Dokonca sa hovorí, že medzi Aztékmi mali kakaové semienka hodnotu platidla, rovnako cenného ako zlato.

Kakaové maslo je často používaným prvkom v kozmetickom a farmaceutickom priemysle. Je slávne svojimi regeneračnými a výživnými vlastnosťami. Poskytuje kľúčové zložky, ktoré obnovujú a podporujú prirodzenú ochrannú bariéru pokožky. Pomáha doplniť nedostatok lipidov, udržiava hydratáciu pokožky a minimalizuje stratu vody cez pokožku. Zároveň zjemňuje, vyhladzuje a zvyšuje elasticitu pokožky, čo vedie k viditeľne žiarivejšiemu výzoru.

Kakaové maslo je prírodný olej s biologickými vlastnosťami, ktorý pôsobí ako prirodzená bariéra proti odparovaniu vody. Na povrchu pokožky vytvára tenký film, ktorý pomáha zadržiavať vlhkosť a zvyšuje koncentráciu UV žiarenia, čím zlepšuje odtieň pokožky. Ak si želáte krásne bronzové opálenie, siahnite po telovom spreji s kakaovým maslom! Posilňuje proces opaľovania, oživuje vzhľad pokožky a pomáha dosiahnuť rovnomerné opálenie. Upozorňujeme však, že tento produkt nie je určený ako opaľovací sprej a neobsahuje SPF. Je určený ako doplnok pri opaľovaní.

Kakaové maslo patrí medzi najstabilnejšie oleje. Obsahuje prirodzené antioxidanty, ktoré bránia jeho žltnutiu, a preto môže byť uchovávané bez pridania konzervantov až 5 rokov.

V kozmetických výrobkoch Ziaja je kakaové maslo najvyššej farmaceutickej kvality. Kozmetická rada Ziaja s kakaovým maslom je klasikou v starostlivosti o pleť - je nadčasová a univerzálna. Je vhodná predovšetkým pre suchú a normálnu pokožku a vlasy potrebujúce rýchlu obnovu. Naša kozmetika s kakaovým maslom má jemnú, sladkú a ľahko čokoládovú vôňu, ktorá má pozitívny vplyv na vašu náladu. Vyskúšajte našu radu s kakaovým maslom a nechajte sa unášať čokoládovou vôňou na celom tele!

Začnite svoj deň s výživným krémom s kakaovým maslom. Jeho bohatá konzistencia sa ľahko nanáša a je ideálna na masáže tváre. Ak preferujete ľahšiu konzistenciu, rýchlejšie vstrebávanie a jemný pocit na pokožke, odporúčame ľahký krém s kakaovým maslom. Tento produkt môže slúžiť aj ako podklad pre make-up.

Pre intenzívnejšiu starostlivosť o pleť by ste mali používať masku s kakaovým maslom. Jej bohaté zloženie prináša koncentrovaný účinok proti vráskam, a to vďaka prítomnosti koenzýmu Q10. Túto masku nie je potrebné oplachovať. V záverečnej fáze si doprajte potešenie z balzamu na pery z kakaového masla. Balzam obsahuje veľké množstvo prospešných tukov: kakaové maslo, repkový olej, lanolín, ktoré spolu s čokoládovou príchuťou dodávajú príjemnú chuť! 

Starostlivosť o telo

Kakaové maslo je obľúbenou voľbou a mnohí ho považujú za nenahraditeľnú súčasť každodennej starostlivosti. Stačí si len vybrať tú správnu konzistenciu pre vás: telový balzam, telové maslo alebo telové mlieko z kakaového masla. Telový balzam má najvyššiu olejovú aktivitu a môže sa používať po každom kúpeli. Telové maslo obsahuje vysokú koncentráciu esenciálnych mastných kyselín, ako sú omega 3, omega 6, ktoré zjemňujú pokožku už po prvej aplikácii. Telové mlieko z kakaového masla má formu tekutej emulzie podobnej mlieku. Je to veľmi univerzálny produkt, ktorý je vhodný už od 3 rokov.

Kakaové maslo nikdy nesklame! Nechajte sa zahaliť čokoládovou arómou a doprajte vašej pokožke sladké potešenie.